Other Services

Meting van ventilatiedebieten

Het meten van ventilatiedebieten bij een D- of een C-systeem wordt vaak vergeten. Na een meting heeft men een beter idee van de aangezogen – en uitgeblazen luchtdebieten. Met deze resultaten kunnen we de werking van het systeem optimaliseren. Een volledig getest en efficiënt werkend ventilatiesysteem heeft verschillende voordelen.

 

E-peil punten winnen

Door een meetrapport (dit is het stavingsstuk) kan in de EPB-berekening rekening worden gehouden met een betere waarde voor het rendement van het ventilatiesysteem. Daardoor kunt u enkele E-peilpunten winnen en krijgt uw woonst een beter score op het vlak van energieprestatie (E-peil).

 

Energieverlies

Een slecht afgeregelde ventilatie vraagt te veel energie op het verkeerde moment. Een verkeerde balans wordt gecreëerd met verloren debieten (verlies van verwarmde lucht) als gevolg. Dit verlies kan vermeden worden door een meting van de ventilatiedebieten. Op die manier krijg je namelijk inzicht in de pulsie en extractie per ruimte. Het aanpassen van het systeem aan de hand van de resultaten zal het rendement van het systeem ten goede komen en dus dit extra energieverlies voorkomen.

 

Lawaaihinder

Een ander nadeel van een slecht afgeregeld ventilatiesysteem is lawaaihinder. De oorzaak hiervan is vaak een slechte inregeling van het systeem (te hoge debieten door een te kleine diameter). Een meting van de ventilatiedebieten kan deze oorzaak opsporen. Met de resultaten van deze meting regelen we het systeem correct af tot het probleem verholpen wordt.

 

Naamloos

Add more questions

Your email address will not be published.

Request your
competitive quote

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be