Other Services

Inregeling van de ventilatie

Steeds vaker krijgen we de vraag om de inregeling van de ventilatie uit te voeren aangezien mensen ook vaker zelf hun ventilatiesysteem plaatsen. Doordat wij reeds jaren als erkende ventilatieverslaggever optreden, namen we ook de stap om ons hierin te specialiseren. We kunnen zowel voor een C-systeem als een D-systeem de inregeling voor onze rekening nemen.

Uiteraard kunnen we ook instaan voor het inregelen van het ventilatiesysteem dat door een installateur werd geplaatst.

 

Wat is inregelen?

Bij de inregeling van de ventilatie zorgen we ervoor dat uw gewenste debieten behaald worden én dat u voldoet aan de EPB-eisen, uiteraard op voorwaarde dat het toestel het totale debiet kan aanbrengen en er geen buizen geblokkeerd zijn. Aan de hand van het voorontwerp wordt het totale debiet uitgerekend. Dit wordt dan ingesteld op de ventilatie-unit. Daarna kan de verslaggever per ruimte te ventielen zo afstellen dat er voldoende debiet uit kan komen. Eenmaal uw systeem op punt staat, voeren we meteen ook de officiële ventilatiemeting uit. U krijgt van ons ook een woordje uitleg over de bediening en het onderhoud van uw systeem. Achteraf ontvangt u dan het ventilatieprestatieverslag als stavingstuk voor uw EPB-eindaangifte.

 

Wat is het nut van het inregelen van ventilatiedebieten?

Bij de inregeling van ventilatiesystemen leggen we de nadruk op het balanceren van toevoerdebieten in droge ruimtes met de afvoerdebieten, die doorgaans in natte ruimtes zijn. Dit evenwicht zorgt voor een harmonieuze luchtstroom door het hele gebouw, wat essentieel is voor een efficiënt en effectief ventilatiesysteem. Door het zorgvuldig afstemmen van de luchttoevoer in droge leefruimtes zoals woonkamers en slaapkamers met de luchtafvoer in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, creëren we een optimaal binnenklimaat. Dit evenwicht helpt niet alleen bij het handhaven van de luchtkwaliteit, maar voorkomt ook problemen zoals vochtophoping, schimmelvorming en ongewenste luchtstromen. Het resultaat is een comfortabel, gezond woon- of werkomgeving waarin het ventilatiesysteem effectief bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers.

 

Waarom uw ventilatiesysteem inregelen?

  • Een aangenaam binnenklimaat
  • Lager verbruik van het ventilatiesysteem
  • Voldoen aan de wettelijke EPB-eisen
    • Correcte inregeling heeft een gunstig effect op het E-peil!
  • Eventuele storende geluiden en/of nare geurtjes voorkomen
  • Slijtage van de ventilatie-unit voorkomen

Voorwaarden

Het ventilatietoestel en de bijbehoren kanalen dienen door de installateur of bouwheer op correcte wijze geplaatst te zijn. Alle specifieke hulpstukken van het toestel (filters, bediening,…) moeten ook aanwezig zijn. Alle ventielen moeten toegankelijk zijn. Dit wil zeggen dat er een vlakke ruimte van 36x36cm beschikbaar moet zijn rondom het ventiel om het meettoestel op te plaatsen.

 

Waarom door ons laten inregelen?

Doordat de inregeling van het ventilatiesysteem en de officiële ventilatiemeting door één persoon gebeurt, heeft u achteraf ook maar één contactpunt. Zo kan u heel wat discussie vermijden tussen verschillende partijen. Vaak was het immers moeilijk om installateur, verslaggever én bewoner samen te krijgen. Al even vaak bleek een hermeting achteraf toch nog nodig. Doordat het officiële kwaliteitskader geregeld controles op ons werk uitvoert, bent u er overigens extra zeker van dat de meting volgens de wetgeving gebeurt.

 

Offerte

Deze prijs maken we in combinatie met de officiële ventilatieverslaggeving. Zo spaart u (minstens) één verplaatsing uit. Aarzel daarom zeker niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Vragen?

Add more questions

Your email address will not be published.

Request your
competitive quote

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be